vineri, 4 iulie 2008

Lumanari-afacere sau hobby?

Acum citeva zile am primit o vizita anuntata la birou. Nimic neobisnuit. Eram foarte linistit si verificam stocurile in calculator ca sa vad cu ce pot ajuta (asta in urma unei discutii telefonice de lunga durata). Vine persoana si dupa amabilitatile obisnuite prima intrebare care o pune este
"domnule se cistiga bani din lumanari?" Raspunsul meu a fost "noi din '98 incoace nu am murit"
A doua intrebare a fost "dar ce fel de lumanari trebuie sa fac ca sa se vinda?" Eu asteptam intrebari de genul "Aveti parafina cu pct de topire ...,continut de ulei sub ...%" sau "fitilul cum se testeaza?"
Sincer din 1998 din cel putin 500 de firme cu care am luat legatura mai putin de 1% au reusit sa performeze.
Ca exemplu de performanta pot sa dau firmele Careme si Boboc (si altele dar pe dinsii ii stim mai bine) care au avut si viziune si plan de afacere si nici nu au pus intrebari stupide.
Asa ca daca vreti hobby avem tot ce va trebuie , daca vreti afacere avem tot ce va trebuie (mai putin planul de afaceri si multe sfaturi gratuite).

11 comentarii:

  1. cred ca ar trebui sa acordam circumstante atenuante celor care sunt la inceputul inceputului.cum ati inceput aceasta afacere?stiati de la inceput ce aveti de facut sau ptr.inceput ati navigat pe ape necunoscute?

    RăspundețiȘtergere
  2. mai poate fi o afacere?as vrea sa stiu si eu pentru ca am vazut si imi plac tare mult.am o groaza de idei dar nu stiu la cit s-ar ridica investitia.credeti ca ma puteti ajuta cu niste informatii?va pot contacta in cursul saptaminii?

    RăspundețiȘtergere
  3. as vrea sa cunosc si eu persoana care are o groaza de idei.rara avis in ziua de azi

    RăspundețiȘtergere
  4. vreau si eu sa incep o afacere cu lumanari aveti ceva sfaturi...? as vrea sa stiu si ca ce forma de organizare economica este nevoie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Forma juridica nu are legatura cu afacerea in sine, vine din specificul mediului in care aveti legaturi si de ceea ce va foloseste mai bine.
      Eu am folosit un SRL.
      Nu stiu exact ce inseamna un SRL-D

      Ștergere
  5. Cat mai costa o lumanare de botez? Am fost invitati sa botezam o fetita si vreau sa-mi fac un calcul sumar, sa vad daca ne putem incadra in bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu ne mai ocupam de asa ceva din 2010.
      Daca doriti putem sa va redirectionam catre firme pe care practic "le-am crescut"

      Ștergere
    2. Aveam nevoie de un pret aproximativ, nu suntem inca hotarati daca sa acceptam sau nu.

      Ștergere
    3. Intrati aici:
      https://www.facebook.com/lumanari.nunta.botez.sculptate

      Ștergere
  6. buna ziua,as vrea sa incerc sa fac lumanari sculptate,dar nu stiu de unde sa fac rost de un vas de bain-mare,mai mare,in care sa incapa cam 6 vase de topire. ce am gasit e foarte scump...sau dimensiunile vaselor sunt prea mici pentru a lucra in siguranta ,atunci cand lumanarea e incarcata ...am turnat cateva lumanari dar nu am in ce sa le scufund fiind ca in comert nu am gasit nimic potrivit...ce ma sfatuiti sa fac?

    RăspundețiȘtergere

Sunt sigur ca vreti sa comentati!!!