luni, 20 aprilie 2009

Criterii de alegere a lumanarilor de nunta si de botez

Sfintele sarbatori de Paste se termina, postul s-a terminat deja si vor incepe incet, incet si nuntile.
Ma adresez pe aceasta cale organizatorilor de nunti, florariilor (in mod deosebit celor care sunt la inceput de drum in aceasta perioada grea) si nu in ultimul rind persoanelor interesate, adica nasilor si ma refer strict la lumanarile de nunta si botez fara a incerca sa-mi dau cu parerea la aranjamentele florale sau decoratiunilor specifice acestora.
In primul rind sa nu uitam ca incepe sezonul calduros asa ca dupa parerea mea cel mai important criteriu ar fi stabilitatea termica (oamenii sunt neplacut impresionati cind lumanarea de nunta se topeste in mina, se curbeaza cind o transporti in masina sau si mai rau cind lumanarea de botez cade pleasca in cadita copilului).
In al doilea rind ar fi stabilitatea culorii. Asta inseamna ca in cazul folosirii de materiale inadecvate lumanarile au prostul obicei sa se bronzeze la soare ceea ce obliga pe multi detinatori de florarii cu vitrina sa se asigure ca macar se bronzeaza uniform sau mai rau isi schimba culoarea si la lumina de neon.
Sintagma "cu tija interioara" e o chestie pur publicitara, in realitate daca se folosesc materiale de buna calitate mai mult strica, dar stiti cum e vorba aia cu clientul si stapinul.
O lumanare de buna calitate nu trebuie sa scoata fum (oricum toti preotii se pling ca li se afuma biserica) si nu trebuie sa picure daca e tinuta vertical asa ca nu va jenati sa cereti mostre furnizorilor (atentie lumanari de max 10cm inaltime la acelasi diametru, nu cite 10 perechi)
Nu in ultimul rind aveti grija ca raportul calitate/pret sa fie exact cel dorit de dv.

2 comentarii:

  1. pe www.lumanarivmg.ro gasiti lumanarile ce indeplinesc criteriile prezentate.Si singura firma cu dreptul legal de a produce acest tip de produs.Lumanarea pentru ceremonii religioase cu suport din sticla.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pt lumanarivmg-anonim

    dupa cum vad nu aveti macar curajul de a va autentifica ceea ce spune multe despre demersul dv. de denigrare.
    Pe de alta parte acest articol prezinta niste lumanari simple care din cite stiu eu se fabrica de cind s-a descoperit parafina (daca gresesc scuzati-mi ignoranta)

    RăspundețiȘtergere

Sunt sigur ca vreti sa comentati!!!