sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Cerere de oferta

Azi o sa scriu despre cum cred eu ca ar trebui facuta o cerere de oferta pentru materiale si materii prime pentru lumanari.
Revin asupra acestui subiect, despre care am mai scris, deoarece in ultimul timp am fost asaltat de mail-uri de genul " sunt dn(dna) X , as dori sa-mi trimiteti o lista completa cu preturi la materiale pentru lumanari". Mesajele difera cite putin intre ele dar in principiu acesta e mesajul.
Deoarece , la rindul meu, fac si eu cereri de oferta si de obicei primesc raspunsuri pertinente si complete, o sa incerc sa descriu cerintele unui asemenea demers:
In primul rind trebuiesc introduse datele de identificare ca persoana juridica/fizica necesare pentru introducerea in baza de clienti si facturare, deasemenea cit mai multe date de contact(telefon, mail, etc.).
Parafina si sustituentele ei fiind principala materie prima nu uitati sa cereti oferta pentru o anumita cantitate si neaparat sa mentionati caracteristicile pe care le doriti (daca sunteti la inceput si nu le stapiniti mentionati macar domeniul de aplicabilitate, de exemplu: lumanari de cult, in matrite, in recipiente, etc...).
Pentru coloranti specificati daca va trebuie de acoperire, de colorare in masa, cit si ce doriti sa colorati, etc.
Pentru fitil , decoratiuni si alte materiale specifice sau conexe acestei productii se aplica aceleasi reguli ca mai sus.

Imi cer scuze daca am uitat ceva si astept comentariile dumneavoastra pentru completari.

Mai este un aspect care trebuie mentionat:foarte putini au toate sau majoritatea materiilor prime pentru lumanari. In general acestia sunt producatori si nu au nici un interes sa usureze munca unor posibili competitori. Asa ca daca gasiti pe cineva care va poate ajuta chiar si numai cu informatii cit mai complete incercati sa nu-l pierdeti.
Si nu uitati ca si informatiile de calitate costa iar esecurile si incercarile ratate generate de lipsa acestora costa si mai mult!!!

4 comentarii:

  1. Buna!!Am citit cu mult interes acest blog deoarece imi plac lucrurile handmade si vreau pentru nunta mea niste marturii facute de mine; adica niste lumanarele sub forma de mar si as vrea sa gasesc o matrita ..si cred eu am nimerit unde trebuia:d Felicitari pt cea ce faceti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea matrite sub forma de mar nu se prea gasesc dar pot fi facute.
    De obicei orice creator de modele de lumanari isi face matritele sau daca nu stie colaboreaza cu un matriter.
    La matrite cea mai spinoasa problema este numarul de lumanari facut in aceastea (matritele nu sunt foarte ieftine)

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pot confectiona matrite din silicon cu doua componente, aceasta metoda merge perfect si pentru forma de mar. Cautati referiri pe youtube...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,

    as dori un mail sau un site de unde pot cumpara matrite si materii prime pentru confectionarea lumanarilor decorative.
    Va rog seriozitate: andreea77_drg@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Sunt sigur ca vreti sa comentati!!!