miercuri, 20 ianuarie 2010

Discutii despre lumanari

In primul rind as dori sa-mi cer scuze ca am lipsit asa de mult mai ales fata de cei care urmaresc acest blog. Si "La Multi Ani!!!"
Nu o sa plictisesc pe nimeni cu problemele mele, in schimb as vrea sa propun ceva.
Am creat acest blog ca sa discutam despre lumanari in toate aspectele lor.
Sa discutam dar nu sa vorbesc (scuze sa scriu la tastatura) de unul singur.
Asa ca haideti si trimiteti articole, imagini cu realizarile si cu problemele voastre (in domeniu desigur) si atit timp cit sunt necomerciale, au un limbaj civilizat si contin datele voastre de contact promit ca le voi publica ca si articole pe blog.
Intre timp ma voi gindi si la o metoda simpla de autentificare (primesc cu recunostiinta sugestii) , nu de alta dar nu voi publica de acum inainte nici macar comentarii de la anonimi indiferent de tonul si mesajul lor.
Astept deasemenea sugestii despre organizarea si continutul blog-ului.
Pentru trimiterea celor mentionate mai sus (si nu numai) puteti folosi adresa de mail web@vimara.ro cu mentiunea Blog lumanari.
Pentru fisiere mari daca vor exista contactati pe mail-ul de mai sus si va voi trimite alta adresa.

18 comentarii:

  1. Intrebare: Care e secretul lumanarilor care nu se sting?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sonia
    Presupun ca te referi la acele lumanari in care sufli se sting si se reaprind.
    La acelea secretul este un fitil special.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    nu pot sa cred ca mai sunt persoane in zilele noastre care muncesc cu si din placere, mai ales acum in vremurile astea grele cand oricine ar fi in stare sa lucreze orice numai sa castige un banut...eu sunt genul de om care incerc sa le combin sa muncesc cu placere ceva ce-mi face placere!
    O sa incerc sa nu vorbesc prea mult...asa ca ...am o intrebare : ce anume pot folosi, ca adaos la parafina topita , ceva ce poate sa-mi dea elasticitate si luciu la lumanare?
    Mi-a ramas de la bunicul meu un utilaj, confectionat manual cu niste tamburi mari ,de producere a lumanarilor de cult... sincer nu prea ma pricep , ma chinui deja de ceva timp si abia acum incep sa aflu mici secrete (de multe ori imi doresc sa mai fi trait tataia ca sa ma invete)doar asta cu elasticitatea si luciul nu-mi zice nimeni si eu ma tot supar ori de cate ori mi se crapa lumanarile si arata de parca au fost raschetate. :(
    Multi furnizori de parafina imi spun ca este "ceva" ce se pune dar nimeni nu-mi zice ce anume si eu am incecat si cu uleiuri si cu grasimi ...aproape orice si tot nimic...acest blog e ultima mea speranta.
    Multumesc,
    Theea

    RăspundețiȘtergere
  4. Theea,
    Lumanarile de cult nu au fost pasiunea mea dar in principiu ar trebui sa se comporte aproximativ la fel.
    Este posibil sa nu folosesti parafina potrivita sau sa nu o incalzesti suficient de tare.
    Ce pot sa-ti spun este ca am vazut ca unii din producatori folosesc pentru amestec un mix de uleiuri hidrogenate vegetale (margarine reziduale) pe baza de palmier, rapita si soia.
    Util ar fi sa dai un contact, poate mai citeste cineva si e dispus sa-ti dea mai multe informatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. am si eu o nelamurire:vreau sa fac si eu lumanari sculptate,dar nu prea stiu ce fel de parafina e buna,si in ce se pune la sfarsit ca sa-i dea acel luciu frumos ,care sunt cei mai buni coloranti...mi-ar placea f mult sa sculptez astfel de lumanari si nu voi avea liniste pana nu le voi face.Ma puteti ajuta si pe mine cu aceste informatii?Doar azi v-am descoperit.

    RăspundețiȘtergere
  6. scuze ca am trimis anonim dar nu mi-a iesit altfel,nu ma prea pricep sa trimit comentarii si acum nu am avut pe nimeni langa mine sa ma ajute.Sunt Mariana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mariana, da si tu un mail poate vrea mai multa lume sa te ajute

    RăspundețiȘtergere
  8. MULTUMESC pentru sfat.Trimit adresa de mail poate se indura cineva si ma ajuta. maryanabot@yahoo.com. Succes tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mariana cu coloranti si fitil amindoua superbune te pot ajuta eu.
    Vezi link-ul:
    http://sites.google.com/site/lumanarinunta/materii-prime-pentru-lumanari-utilaje-pentru-lumanari
    O sa ma straduiesc si pt restul dar imi trebuie mai multe info despre cantitati dorite, unde le vrei livrate , etc

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, am o mare dilema. Am comandat cateva kilograme de parafina, stearina si coloranti de la firma X. M-am ales cu placi de parafina si cu niste praf de culoare rosie, galbena, etc. Nu am primit nici o fisa tehnica, nu stiu in ce ar trebui sa dizolv colorntii (nu au nici eticheta)...Intrebarea cea mare este, ca asa se procedeaza de obicei, sau nu am ales bine oamenii?

    RăspundețiȘtergere
  11. Julianna,
    Pt parafina indiferent de forma de prezentare (placi.granule,pulbere sau lichida) cere mereu fisa tehnica.
    Daca ai luat doar citeva kg de parafina (o placa are in medie cam 5 kg) banuiesc ca ai luat citeva grame de colorant.
    Nu cred ca cel care ti-a vindut colorantul nu a vrut sa-ti furnizeze indicatile necesare, probabil ti le-a spus pe net, la telefon sau pur si simplu a uitat.
    De fapt e foarte simplu sa le verifici, dar asta e alta discutie deja...

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pt. sfat. Intre timp am dat seama, ca colorantii sunt liposolubili.

    RăspundețiȘtergere
  13. Julliana,
    foarte posibil ca unii coloranti liposolubili sa poata colora parafina.
    dar daca vrei sa le faci pentru vinzare pe piata sau chiar pt tine ar fi bine sa te asiguri ca prin ardere nu emana cine stie ce compusi toxici.
    de aceea cel mai bine e sa iei coloranti profesionali cu fisa tehnica (sunt speciali pt ceara, parafina, etc...)si nu sa te apuci sa colorezi dupa ureche

    RăspundețiȘtergere
  14. buna!ma numesc ioana si vreau sa incep o mica afacere cu lumanari sculptate...ma poti ajuta te rog cu sfaturi si raspunsuri la ceva intrebari :)?

    RăspundețiȘtergere
  15. In limita timpului disponibil cu mare placere, Ioana
    Poti folosi si adresa de mail indicata dar le poti pune si aici

    RăspundețiȘtergere
  16. BUNA, INCERC SA STRANG CAT MAI MULTE IMFORMATII DESPRE MATERIA PRIMA FOLOSITE PT CONFECTINAREA DE LUMANARI SCULPTATE. vRAU SA STIU SIGUR CE SA COMAND CA SA NU DAU GRES. MA POATE AJUTA CINEVA CI INFORMATII IN ACEST SENS? MA MAI INTERSEAZA DE ASEMENI LA CE TEMPERATURA TREBUIE SA FIE CERA PT A FI MODELATA. AM CITIT UNDEVA CA 77C.DACA CE CINEVA CARE DORESTE SA MA AJUTE EMAIL-UL MEU E IORGAGEANI@YAHOO.COM VA MULTUMESC DIN SUFLET

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna.As avea o intrebare..de ce mi se crapa lumanarea? Incalzesc parafina,adaug stearina,colorant..o torn in borcanel si cand incepe sa se raceasca deja se vad dungi albe,crapaturi...oare daca o sa fac in forma,scot lumanarea tot o sa se crape?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă rog nu mai comentați anonim. Astfel de comentarii sunt programate să intre direct în spam. Vă rog scrieți întrebarea pe radu.tuglea[at]gmail.com

      Ștergere

Sunt sigur ca vreti sa comentati!!!