sâmbătă, 25 aprilie 2009

Cum se fac lumanarile din gel-episodul 1

Revin cu acest subiect, desi cred ca l-am abordat in cursul anului trecut, deoarece am observat ca multi dintre cei ce vor sa inceapa o afacere in domeniu sau sa lucreze hobby au reale probleme in realizarea acestor lumanari (dealtfel unele din cele mai simple in domeniu ca si tehnologie si manopera). Ma refer strict la cele executate manual.
Un prim sfat, pe care mi l-a dat si mie domnul Potfalean Daniel de la firma CAREME undeva in 2000 sau 2001, este sa scufundati decoratiunile pentru lumanari intr-o baie din gel inainte de a decora recipientul pentru lumanare cu ele (previne aparitia bulelor in exces). Daca sfatul a fost dat cu inima buna (in acea perioada incercam sa devenim concurenti pt. ei) va las pe dv. sa apreciati.
In orice caz noi l-am folosit dupa cam trei luni, asa din ambitie de competitor, si tare bine ne-a prins.
Gata cu sfaturile pt. azi, caci avem si noi nevoie de trafic pe blog. Eventual puteti sa va abonati, este foarte simplu si in acest fel o sa fiti la curent cu toate noutatile.
O alta modalitate este sa puneti comentarii la articolul care va intereseaza iar noi vom raspunde fie prin comentarii, fie daca problema poate prezenta interes pentru mai multa lume printr-un articol la obiect

4 comentarii:

  1. Pt Genavieve:
    Mai citeste o data articolul (de data asta cu putina atentie).
    Sigur am raspuns la intrebarea asta acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce luminarile fac o gaura in mijloc dupa ce se racesc ? Ce ar trebui facut sa prevenim acest lucru .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se numeste retasura si este un fenomen firesc si pentru lumanarile turnate.
      Se produce datorita contractiei si este de preferat sa fie in jurul fitilului.
      Daca lumanarile sunt turnate manual este chiar indicat sa ajutam formarea retasurii in zona mentionata, eventual cu o andrea.
      Dupa, trebuie recompletata lumanarea cu aceeasi compozitie,uneori si de 2-3 ori functie de calitatea parafinei.
      Atentie, completarea se face in momentul in care retasura se formeaza, nu dupa racirea completa pentru ca se produc straturi de separatie !!!

      Ștergere

Sunt sigur ca vreti sa comentati!!!