miercuri, 22 aprilie 2009

Surprize neplacute cu candele

Vineri 17.04.2009, pregatiri febrile pentru sarbatori, inchidem atelierul, utilitatile si tot ce mai trebuie. O intreb pe Mioara:
-Ai luat tot?
Ea ca de obicei raspunde:
-Desigur, ce-as fi putut uita?
Ne grabim sa facem cumparaturile. Mergind spre casa cu ultimile cumparaturi in mina intreb intr-o doara...
-Mioara, noi ce lumanari am luat de la atelier?
Cu o figura candida mi se raspunde:
-Am uitat!
La privirea mea intrebatoare si oarecum vag acuzatoare:
-Si ce daca, luam din piata!
Ne intoarcem la piata rasuflind greu (eu ca eram mai incarcat) ochim o florarie si cu destule regrete (eu) cumparam candele lumanari din acelea in recipient de plastic rosu care cica ard o zi, doua sau trei.
23.30 simbata 18.04.2009
Mioara se duce la biserica si incearca sa ia lumina.
Surpriza, nu se aprinde. Cinci incercari citeva palpairi, iar incercari, iar palpairi si tot asa.
Intr-un sfirsit in fata intrarii de acasa se mai face o incercare cu un vecin, rezultat ia foc recipentul rosu si se afuma peretii.
Nu ne certam ca e zi sfinta.
Sunt intrebat doar:
-Tu de ce ai uitat?!?!
Lumanarile (candelele) respective nu aveau nici o eticheta (nu ca ar fi un mare secret de unde provin) dar lumea le cumpara la greu, asa ca stau si ma intreb citi din cei care le-au cumparat au pacatuit in acea noapte inghitindu-si micile injuraturi in loc sa-si deschida sufletul catre iertare.

Un comentariu:

  1. Salut. Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam, insa deocamdata este o buna modalitate de transmitere a unei informatii. Apelam la oameni inteligenti din blogosfera si care pot in acelasi timp sa fie promotori ai acestui fenomen in Bucuresti. INSCRIE-TE LA ZIUA BLOGGERILOR BUCURESTENI ( PE ZBB-2009.RO AI FORMULARUL DE INSCRIERE ) si vino alaturi de noi la festival impreuna cu cat mai multi prieteni. Da acest mesaj mai departe in blogosfera.Vor fi premii, petreceri, multa distractie si nu in ultimul rand o mare gasca de bloggeri cu care poti lega prietenii. Fiecare blogger inscris va primi cadou, saptamanal o invitatie de doua persoane la Eurocinema. Te asteptam
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere

Sunt sigur ca vreti sa comentati!!!